TUK Tiedote 21.11.2022

on tullut taas se aika vuodesta, kun kylmässä vedessä uinti ja saunominen Talviuimarienkerholla vilkastuu. Meidän kaikkien viihtyvyydeksi haluaisimme muistuttaa seuraavista asioista ja käytännöistä.

Tervehtiminen

Meillä on tapana tervehtiä kaikkia vastaantulevia jäseniä sekä heidän mahdollisia vieraitaan Ouritin alueella. Tämä tapa on hyvä toistaa myös saunassa, sillä ihan kaikkia meitä ei välttämättä tunnista uima-asuissa, varsinkaan näin vuoden pimeimpään aikaan. Ole siis reipas ja tervehdi tarvittaessa vaikka useampaan kertaan! Syy tervehtimiseen ei ole ainoastaan, että se kuuluu hyviin tapoihin. Olemme vuosien saatossa huomanneet, että mahdolliset ulkopuoliset alueella liikkujat eivät näin tee.

Vierailijoiden tuonti

Jos tuot mukanasi vieraan, merkitse vieraskirjaan jo ennen saunaan tai uimaan menoa oma koko nimesi sekä vierailijan koko nimi. Vierailijamaksu tulee suorittaa samassa yhteydessä.

Keskustelu saunassa

Me tulemme saunaan rauhoittumaan ja nauttimaan pienestä lepohetkestä. Vältä siis tilanteen mukaan kovaäänistä keskustelua. Voi hyvinkin olla, että tämä hetki on monelle meistä ainoa aika päivästä, jolloin he voivat hengähtää ja nauttia rauhasta.

Nimilista

Merkitse pukuhuoneessa olevaan nimilistaan järjestysnumero, kellonaika sekä oma nimesi selvästi heti tultuasi pukuhuoneeseen. Tämä on ensiarvoisen tärkeää kahdesta syystä:

  1. Kävijämäärät: ilmoitamme kaupungin liikuntavirastolle joka kuukausi kerhomme kävijämäärät. Tätä varten laskemme ne molempien pukuhuoneiden nimilistoista. Kaupunki seuraa näitä tarkkaan ja tilastoi ne myös esimerkiksi mahdollisia vuokraneuvotteluja varten.
  2. Mikäli poislähtessäsi pukuhuoneessa on vielä jonkin toisen henkilön tavaroita, tarkistathan että meressä tai saunassa ei ole enää ketään. Muussa tapauksessa tulee sinun lukita päätalon ovi, tarkistaa että irrallisia sähkölaitteita ei ole enää kiinni pistorasioissa sekä sammuttaa kaikki valot sekä päätalosta että saunalta.

Toimenpiteitä energian säästämiseksi

Hallitus on keskustellut mahdollisista energiansäästötoimenpiteistä. Tällä hetkellä ei ole tarvetta tehdä isoja rajoituksia, mutta kukin meistä voi omilla toimillaan vaikuttaa energiankulutukseen.

Veden säästäminen

Kehotamme jäseniämme tarkastelemaan omaa lämpimän veden käyttöään. Erityisesti suihkutiloissa tulee välttää turhaa veden valuttamista.

Kuivauskaapin käyttö

Jos laitat kuivauskaappiin omia kosteita ulkovaatteitasi kuivumaan, säädä lämmityksen teho ja kaapin toiminta-aika tarpeen mukaan. 70 asteen maksimilämpötila ja kolmen tunnin kuivausaika eivät ole yleensä tarpeen. Jos kaapissa on jo muiden jäsenten kuivia vaatteita, ne voi nostaa siististi kaapin viereiselle penkille.

error: Tämä sivuston kaikki sisältö on kopiosuojattu !