KEVÄTRETKI TAIDESAUNAAN 13.4.2024

Talviuimarienkerho perinteinen kevätretki lauantai 13.4.2024 ==> kohteena Mäntän Serlachius-museo ja totta kai taidesauna!

LÄHTÖ 09.00 KISAHALLI, MÄNTYMÄEN KENTÄN ETELÄPÄÄTY.
PALUU SAMAAN PAIKKAAN NOIN KLO 21 MENNESSÄ.

KOKOPÄIVÄRETKI, KAHVI/RUOKATAUKO MENO JA PALUUMATKALLA. VARAUDU EVÄIN TAI MAHDOLLISEEN RUOKAILUUN PYSÄHDYKSIEN AIKANA. MUSEOSSA ON MYÖS RAVINTOLA.

RETKEN HINTA 20 EUROA SISÄLTÄÄ KULJETUKSEN JA SAUNAN PÄÄSYMAKSUN.(SAUNAMAKSUUN SISÄLTYY MYÖS LAUDELIINA JA PYYHE) MUUT KUSTANNUKSET KUKIN HOITAA ITSE. TAIDEMUSEO ON MUSEOKORTTIKOHDE, PÄÄSYMAKSU ERIKSEEN ON 10 € ja ELÄKELÄISILTÄ 7€ TYÖTTÖMÄT

Näkymä saunasta

Mäntän Taidesauna – ainutlaatuinen yhdistelmä suomalaista saunakulttuuria ja nykytaidetta! Saunomisen iloa ja taiteen lumoa yhdistävä sauna sijaitsee kauniissa Mäntässä, tarjoten vierailijoilleen unohtumattoman elämyksen. Taiteilijoiden suunnittelemat visuaalisesti upeat saunatilat luovat inspiroivan ympäristön rentoutumiselle ja taiteen nauttimiselle. Mäntän Taidesauna on ainutlaatuinen yhdistelmä perinnettä ja nykytaidetta – taattu unohtumaton elämys!

Saunomiskulttuurin lisäksi matkalla on tarjolla taidetta, mm seuraavien näyttelyjen osalta:

Taidemuseo Göstan kartanossa on esillä Suomen kultakauden sekä vanhan eurooppalaisen taiteen klassikoita sekä Suomen varhaista modernismia. Kartanon saleissa omat seinänsä ovat saaneet niin muotokuvat, asetelmat kuin maisemataidekin.

Ripustuksessa on paljon teoksia muun muassa Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä, Helene Schjerfbeckiltä, Hugo Simbergiltä, Ellen Thesleffiltä ja Emil Wikströmiltä.

”CATCH” Näyttely Serlachius-museo Göstassa tutkii, mitä voimme oppia jatkuvasti muuttuvasta elämästä. Teoksissa korostetaan kiinniottamista, huomaamista ja ymmärtämistä, samalla kun ne herättävät ajatuksia elämän monimuotoisuudesta ja arvokkuudesta. Mukana on useita taiteilijoita, joiden teokset kannustavat pysähtymään yksityiskohtiin ja pohtimaan, mitä haluamme havaita ja muistaa elämässämme.

Mukana ovat taiteilijat Rita Jokiranta, Vappu Rossi, Janna Syvänoja, Hanna Vihriälä, Hanna Saarikoski, Grönlund-Nisunen, Eeva Karhu, Tiina Pyykkinen ja Heli Rekula.

Serlachius-museo Gösta Tilasiko joku vallankumouksen? ROR is Back! Mutta mikä on ROR? Miltä ROR näyttää, tuntuu, kuulostaa? Onko se taidetta vai sirkushuveja?Vuonna 2000 ROR tuli, näki ja valloitti maailmaa, kunnes eksyi omaan tähtipölyynsä. Serlachius-museoiden tilauksesta se palaa tulevaisuudesta mukanaan ihmeelliset aakkoset, joista syntyy uusi ROR-maailma.

Näyttelyn on suunnitellut ja kuratoinut ROR-ryhmä: Petri Ala-Maunus, Jiri Geller, Alvar Gullichsen ja Ilse Rossander. Lisäksi ROR on kutsunut mukaan taiteilijat: Riikka Hyvönen, Juho Juntunen, Nikolo Kerimov, Isto Kotavuopio, Sanna-Mari Liukkonen (1975–2020), Mr. Lordi, Painter Jude, Paula Pääkkönen, Pekko Vasantola, Vilunki 3000, Sheung Yiu, Ro Zahir.

Lue lisää museoista:
www.serlachius.fi

Taidesaunasta:
www.serlachius.fi/taidesauna/


ILMOITTAUTUMINEN SEKÄ MAKSUOHJEET PÄÄTALON KEITTIÖSSÄ OLEVAAN LISTAAN TORSTAI 11.4. MENNESSÄ.

error: Tämä sivuston kaikki sisältö on kopiosuojattu !