SoMe-ohjeet

Seurallemme on vuoden 2016 vuosikokouksessa hyväksytyt ohjeet koskien Sosiaalisen Median käyttöä. Tutustu niihin alta. 

Talviuimarienkerho (TUK) ry päättää itse nimensä ja lyhenteensä TUK käytöstä.  TUK hallitsee vuokralaisena myös omaa aluettaan ja sen käyttöä. Näistä asioista päättää hallitus.

Varjelemme kerholaisten yksityisyyttä; kuvaamme kerhon tiloissa ja kiinteistöllä omaan yksityiseen käyttöön. Muita kerholaisia saa kuvata vain, jos he siihen suostuvat. Kuvia tai kirjoituksia muista kerhon jäsenistä ei saa julkaista kuitenkaan ilman asianomistajien lupaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit julkaista esim. omalla Facebook-sivullasi (tai muussa sosiaalisessa mediassa) kuvia ihmisistä tai kerhon tiloista ja kiinteistöstä ainoastaan asianomaisilta lupaa pyytämällä.

Haastatteluja, esiintymisiä ym. saa järjestää TUK:n hallitsemissa tiloissa ja kiinteistöllä yksinomaan hallituksen erikseen myöntämällä luvalla.

Talviuimarienkerho ry:n Facebook-ryhmän pelisäännöt

Muistathan seuraavat pelisäännöt myös käyttäessäsi ryhmämme sivua:

  • Vaikka ryhmämme on suljettu vain kerhon sisäiseen käyttöön, on se silti julkinen areena. Sitä koskevat sama perussäännöt kuin mitä tahansa muutakin julkista viestintää: avoimuus, rehellisyys ja toisen kunnioittaminen.
  • Älä kirjoita muista ihmisistä, ellei sinulla ole siihen heidän lupaansa – aivan samoin kuin toimittajakaan ei siteeraa haastateltavaa ilman hänen lupaansa. Muualta linkitetyn aineiston käyttö on sallittua, kunhan aineisto on hyvän maun mukaista sekä kirjoituksessa on viite tai siihen rinnastettava muu tieto, josta käy ilmi alkuperäinen lähde.
  • Älä myöskään vihjaa kirjoituksessasi toisiin henkilöihin tai tahoihin epäkunnioittavasti.
  • Kunnioita edustamasi kerhon periaatteita aivan samoin kuin tekisit muissakin tilanteissa.
  • Mieti, ennen kuin julkaiset jotain Facebookissa. Olisiko siitä haittaa, jos sama viesti menisi sinulta sähköpostitse suurelle joukolle tai se julkaistaisiin lehdessä?  Kannattaisiko viesti mieluummin lähettää vain yksityisviestinä tietyille vastaanottajille? Sosiaalisessa mediassa sana leviää nopeasti.
  • Väärinkäytöksistä voi seurata määräaikainen Talviuimarienkerho ry:n Facebook-ryhmästä poisto.
  • Sivulle kirjoitettu tai siteerattu tai/ja kuvallinen aineisto jää talteen ja tullaan tarvittaessa tallentamaan myös erikseen jatkotoimenpiteitä varten, mikäli tilanne niin vaatii.

Tätä ohjeistusta muokataan tarpeen vaatiessa. Mikäli sinulla on asiallisia kehitysehdotuksia ohjeisiin liittyen, toimitatko ne ystävällisesti minulle, paul(at)tuk.fi, yksityisviestinä.

Ohjeistuksessa on käytetty lähteinä mm. seuraavia sivuja:

www.sosiaalinenmedia.org
http://www.m-brain.com/fi/blog/a/2009/11/10/kuinka-luon-organisaatiolle-sosiaalisen-median-toimintaohjeet
http://www.gemilo.com/yritysblogi/facebookin-ryhmat-ja-fanisivut-kumpi-on-kampi/

error: Tämä sivuston kaikki sisältö on kopiosuojattu !